Waarom is een een boekhouder belangrijk?

Waarom is een boekhouder belangrijk

Voor zzp’ers is er steeds meer keuze. Het aantal zzp’ers is de afgelopen jaren sterk gestegen, dus ontwikkelen dienstverleners steeds meer producten die aansluiten bij jouw behoefte en helpen om jouw werk beter te doen. Naast de telefoondienst, de flexibele kantoorruimte en passende leasecontracten zie je ook veel aanbieders van software die je helpen bij het makkelijker doen van de administratie. Veel van deze diensten worden geleverd door grote bedrijven. Ze bieden goed ontwikkelde boekhoudprogramma’s, die je goed kunt inzetten voor de ‘dagelijkse’ boekhouding. 

Bij De Vlieger Administraties zijn we blij deze ontwikkeling. Immers, de gemiddelde zzp’er was altijd veel geld kwijt aan het compleet uitbesteden van de boekhouding. De tijd van de schoenendoos met bonnetjes die elk kwartaal bij de boekhouder werd ingeleverd is gelukkig voorbij. Gelukkig, want dat was voor de klant een dure oplossing. 

Waar de doe-het-zelf pakketten tekort schieten is op het gebied van persoonlijke ondersteuning. De meeste hebben nog wel een FAQ, maar ze kunnen niet goed adviseren voor jouw persoonlijke situatie. Daarmee wordt het moeilijker en laat je waarschijnlijk geld liggen. Het is fijn om af en toe met iemand te kunnen sparren over jouw situatie.

Daarom biedt DVA ondersteuning. Niet alleen online, maar ook persoonlijk. Wij werken graag voor onze lokale ondernemers. Want, als je ondernemer bent in Leiden, is het fijn om een boekhouder te hebben die je kunt tegenkomen en die weet hoe onze lokale markt in elkaar steekt. Die een netwerk heeft onder ondernemers in Leiden en die de telefoon opneemt als je hem belt. een boekhouder waar je ‘gewoon’ regelmatig een kop koffie mee kunt drinken en die weet welke straten er zijn opengebroken en wat de laatste lokale ontwikkelingen zijn.

Want laten we eerlijk zijn: Je kunt natuurlijk ‘gewoon’ jouw autokosten boeken, maar als je op jouw autokosten kunt bezuinigen door een gesprek met Dennis de Vlieger maak je veel minder kosten. 

Waarom is een een boekhouder belangrijk?

  • Een goede boekhouder helpt, indien nodig, je bij het invullen van jouw btw-aangifte. De wetgeving is erg complex en een fout is zo gemaakt. Welke kosten kan je wel aftrekken en welk btw-tarief breng je jouw klanten in rekening.
  • Welke ondernemingsvorm is voor mij het beste? Geen boekhoudprogramma geeft er een antwoord op, maar jouw eigen boekhouder kan je perfect helpen met het maken van de juiste keuze tussen een BV of een eenmanszaak.
  • Zakelijke kosten mag je aftrekken. Een goede boekhouder adviseert daarover, zodat je de juiste kosten op de juiste manier opgeeft.

Zo heb je het beste van twee werelden: Een betaalbaar geautomatiseerd boekhoudprogramma en een goede boekhouder in Leiden die een lokaal netwerk heeft, jouw situatie en de Leidse ondernemerswereld kent.

Geheel vrijblijvend kennis maken? Bel Dennis de Vlieger!

Meer nieuws

Wanneer is het verstandig zelf de boekhouding te doen

Wanneer is het verstandig zelf de boekhouding te doen?

Lees verder
Online boekhouden

Zeven voordelen van online boekhouden

Lees verder
Auto zakelijk of prive

Koop je jouw auto zakelijk of privé?

Lees verder
Aftrekposten

Welke aftrekposten heeft een zzp’er?

Lees verder
Boekhouden

Alles wat je als zzp’er en kleine ondernemer wilt weten over boekhouden

Lees verder

Ervaringen


"Ik heb zelf weinig verstand van administratie en boekhouding. De Vlieger Administraties heeft me helder uitgelegd wat ze hebben gedaan en me snel en professioneel geholpen."

Michael de Groot Freelance Webdesigner

"De Vlieger Administraties heeft orde in mijn boekhoudchaos geschapen. Ze hebben mij goed op de hoogte gehouden en secuur werk geleverd."

Roy de Groot Kunstenaar

Gratis adviesgesprek

Door onze doeltreffende werkwijze en ervaring zijn wij in staat om de kosten voor u laag te houden. Neem contact met ons op voor een gratis advies gesprek.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.