Zeven voordelen van online boekhouden

Online boekhouden

Online boekhoudprogramma’s worden steeds populairder. Dat is begrijpelijk, want nieuwe technieken maken het ons allen makkelijker. Zeven voordelen van online boekhouden:

1. Productiviteit

Het bijhouden van papierwerk is voor veel ondernemers een uitdaging. Iets wat je niet leuk vindt om te doen is al snel vervelend en tijdrovend. Het kan je zelfs afleiden van de werkzaamheden waar je goed in bent. Door de boekhouding online te doen gaat het makkelijker en hou je meer tijd over voor jouw belangrijkere taken. Daardoor kan jij je
concentreren op het genereren van omzet in plaats van het balanceren en vastleggen van financiële transacties waarvoor vaak specifieke kennis en vaardigheden nodig zijn.

2. Toegankelijkheid

Dit is een belangrijk voordeel van online boekhouden ten opzichte van het conventionele, op papier gebaseerde systeem. Online heb je eenvoudig en overal toegang tot bestanden, records en rapporten. Je hebt slechts een smartphone, laptop of een ander elektronisch apparaat nodig dat internettoegang heeft. Met een online boekhoudprogramma kies je er zelf voor waar en wanneer je de boekhouding wilt bijwerken. Online boekhouden direct inzicht in de resultaten op, die cruciaal zijn voor elk bedrijf.

3. Papierloze opslag

Online boekhoudsystemen slaan al jouw bedrijfsgegevens en transacties online op in de cloud. Dit betekent dat je de papieren documenten kunt opruimen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over informatieverlies als jouw computer crasht.

4. Gebruiksvriendelijk

Een ander voordeel van online boekhouden is dat je toegang hebt tot directe ondersteuning die het gemakkelijker maakt om de software te gebruiken. Twinfield heeft een grote database met de meeste antwoorden op jouw boekhoudvragen. Het voordeel hiervan is dat je niet gedwongen wordt om jezelf complexe kennis bij te brengen. In plaats daarvan maak je gebruik van de kennis van het systeem en besteedt u uw aandacht aan andere gebieden.

5. Veiligheid en beveiliging

Zakelijke documenten en boeken zijn vatbaar voor diefstal, ongeoorloofde toegang en onvoorziene gebeurtenissen zoals branden en overstromingen. Online boekhoudprogramma’s hebben daar geen last van, als je er maar voor zorgt dat je een goed wachtwoordbeheer hebt. Houd er rekening mee dat, hoewel Twinfield ingebouwde functies heeft, je zelf moet zorgen dat je beschermd bent tegen online malware. Daarom is het belangrijk dat je een betrouwbaar internetbeveiligingssysteem en antivirus op jouw computer installeert. Als dat goed geregeld is zorgen wij ervoor dat de rest goed werkt.

6. Sneller factureren

De meeste bedrijven verwerken facturen regelmatig en moeten deze naar klanten sturen. Houd er rekening mee dat dit een belangrijk onderdeel is van elk bedrijf. Factureren is cruciaal voor het succes van het bedrijf en het moet op een efficiënte en tijdige manier gebeuren. Facturatie kan tijdrovend zijn. Met online boekhoudprogramma’s als Twinfield kan je klanten snel factureren. Als gevolg hiervan kun je als bedrijf sneller betalingen van klanten krijgen, waardoor er minder liquiditeitsproblemen ontstaan.

7. Kostenefficiënt

Online boekhoudsystemen leveren pakketten die aan al jouw behoeften voldoen. Hoewel sommige applicaties gratis zijn, zijn andere complexer en beschikbaar tegen een vergoeding die varieert van een paar tientjes tot een paar honderd euro, afhankelijk van jouw behoeften. Je weet dus precies waar je aan toe bent. Online boekhouden is goedkoper dan het inhuren van een accountant of boekhouder . Het spaart als snel een werkplek en alle daarbij behorende kosten.

Online boekhouden heeft dus een hoop voordelen. Welk online boekhoudprogramma voor jou geschikt is lees je in ons blog “wat is het beste boekhoudprogramma?” Of vraag hieronder een gratis adviesgesprek aan.

Meer nieuws

Waarom is een boekhouder belangrijk

Waarom is een een boekhouder belangrijk?

Lees verder
Wanneer is het verstandig zelf de boekhouding te doen

Wanneer is het verstandig zelf de boekhouding te doen?

Lees verder
Auto zakelijk of prive

Koop je jouw auto zakelijk of privé?

Lees verder
Aftrekposten

Welke aftrekposten heeft een zzp’er?

Lees verder
Boekhouden

Alles wat je als zzp’er en kleine ondernemer wilt weten over boekhouden

Lees verder

Ervaringen


"Ik heb zelf weinig verstand van administratie en boekhouding. De Vlieger Administraties heeft me helder uitgelegd wat ze hebben gedaan en me snel en professioneel geholpen."

Michael de Groot Freelance Webdesigner

"De Vlieger Administraties heeft orde in mijn boekhoudchaos geschapen. Ze hebben mij goed op de hoogte gehouden en secuur werk geleverd."

Roy de Groot Kunstenaar

Gratis adviesgesprek

Door onze doeltreffende werkwijze en ervaring zijn wij in staat om de kosten voor u laag te houden. Neem contact met ons op voor een gratis advies gesprek.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.