Voor 1 september aangifte inkomstenbelasting

Of je nu ondernemer bent of niet, iedereen kan in Nederland uitstel krijgen om zijn aangifte inkomstenbelasting (IB) later in te dienen. Zeker wanneer je een eigen bedrijf hebt, kan dit handig zijn omdat het opstellen van de jaarcijfers enige tijd in beslag kan nemen en je deze nodig hebt voor je aangifte. Indien je je aangiftes en je jaarcijfers laat verzorgen door een administratiekantoor of accountant word je sowieso meegenomen in de uitstelregeling voor belastingconsulenten.

Als je zelf uitstel hebt aangevraagd heb je 5 maanden extra de tijd gekregen. Je aangifte inkomstenbelasting zul je in dat geval voor 1 september moeten indienen bij de Belastingdienst.

Ga jij vanwege een goede reden deze deadline toch niet halen? Dan kan je schriftelijk een verzoek indienen om nog eens extra uitstel te krijgen. In dit verzoek dien je aan te geven waarom je nogmaals uitstel wilt en tot welke datum. Het verzoek moet voor 1 september binnen zijn bij de Belastingdienst. De fiscus verleent trouwens alleen uitstel als je een goede en geldige reden hebt.

Extra uitstel mogelijk

Het is ook mogelijk de aangifte inkomstenbelasting te laten verzorgen door ons kantoor. Wij kunnen de aangifte alsnog meenemen in de uitstelregeling voor belastingconsulenten. Een goede rede is dan niet nodig en de aangifte inkomstenbelasting hoeft dan pas maanden later te worden ingediend. Neemt u contact met ons op, en wij verzorgen tijdig uw uitstel.

Meer nieuws

Welke zakelijke kosten mag je aftrekken bij thuiswerken

Welke zakelijke kosten mag een eenmanszaak aftrekken voor een kantoor aan huis?

Lees verder
Boekhouding zelf doen of uitbesteden

Boekhouding zelf doen of uitbesteden?

Lees verder
Beste boekprogramma

Wat is het beste boekhoudprogramma?

Lees verder
Belastingaangifte ondernemer

Waar moet ik rekening mee houden bij mijn belastingaangifte?

Lees verder
ZZP administratie

Wat moet een zzp’er weten over administratie?

Lees verder

Ervaringen


"Ik heb zelf weinig verstand van administratie en boekhouding. De Vlieger Administraties heeft me helder uitgelegd wat ze hebben gedaan en me snel en professioneel geholpen."

Michael de Groot Freelance Webdesigner

"De Vlieger Administraties heeft orde in mijn boekhoudchaos geschapen. Ze hebben mij goed op de hoogte gehouden en secuur werk geleverd."

Roy de Groot Kunstenaar

Gratis adviesgesprek

Door onze doeltreffende werkwijze en ervaring zijn wij in staat om de kosten voor u laag te houden. Neem contact met ons op voor een gratis advies gesprek.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.