Belastingvoordeel bij combinatie btw-tarief

Combinatie van leveringen en diensten in één pakket? Mogelijk één btw-tarief! Hierdoor een belastingvoordeel mogelijk.

Als u een combinatie van leveringen en/of diensten in één pakket aanbiedt, mag u mogelijk ook maar één btw-tarief op deze combinatie toepassen. Dit heeft de Hoge Raad namelijk onlangs beslist in een rechtszaak over de rondleidingen en het museumbezoek in de Amsterdam Arena. De Arena moet hiervoor het 21% btw-tarief toepassen.

Deze beslissing is van belang als voor de afzonderlijke leveringen en/of diensten uit uw pakket verschillende btw-tarieven gelden. U realiseert door deze beslissing een btw-voordeel als voor uw gehele pakket daardoor het 6% btw-tarief geldt. Maar let op, is het 21% btw-tarief van toepassing voor uw gehele pakket, dan moet u btw terugbetalen als u op een deel van het pakket het 6% btw-tarief toepast.

Een gerechtshof deed onlangs al een vergelijkbare uitspraak inzake een obstacle run in combinatie met de levering van een wedstrijdshirt en een biertje bij de finish. Volgens het gerechtshof was sprake van één dienst: het gelegenheid geven tot sportbeoefening tegen 6% btw. De levering van het wedstrijdshirt en het biertje bij de finish was daarom ook belast met 6% btw, in plaats van de 21% btw die bij losse verkoop van een wedstrijdshirt of biertje van toepassing zou zijn. De Hoge Raad neemt in de uitspraak over de Amsterdam Arena een vergelijkbare beslissing en de staatssecretaris laat weten dat hij het eens is met de uitspraak van het gerechtshof.

Wilt u weten wat deze uitspraken voor uw pakket betekenen en welk btw-tarief u zou moeten toepassen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag. U bereikt ons door aan de rechterkant een bericht achter te laten of via telefoonnummer 085-2735974.

Ervaringen


"Ik heb zelf weinig verstand van administratie en boekhouding. De Vlieger Administraties heeft me helder uitgelegd wat ze hebben gedaan en me snel en professioneel geholpen."

Michael de Groot Freelance Webdesigner

"De Vlieger Administraties heeft orde in mijn boekhoudchaos geschapen. Ze hebben mij goed op de hoogte gehouden en secuur werk geleverd."

Roy de Groot Kunstenaar

Gratis adviesgesprek

Door onze doeltreffende werkwijze en ervaring zijn wij in staat om de kosten voor u laag te houden. Neem contact met ons op voor een gratis advies gesprek.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.