Belastingdienst stuurt brieven over veelgemaakte fouten aangifte

belastingaangifte

 Vanaf vandaag tot en met 10 maart verstuurt de Belastingdienst zo’n 400.000 brieven over de aangifte  inkomstenbelasting 2014 naar  groepen ondernemers en particulieren. De brieven gaan over rubrieken in de aangifte waarin relatief veel fouten worden gemaakt.

De belastingdienst geeft in de brief aan dat ze zien dat de geadresseerde over 2013 bepaalde aftrekposten heeft opgevoerd. Er wordt verteld hoe de regelgeving in elkaar zit en wordt ook gevraagd extra zorgvuldig te zijn bij het opvoeren van deze aftrekposten in de aangifte 2014. 

Voor particulieren gaat het vooral om servicebrieven waarmee de belastingplichtige wordt geholpen om de aangifte goed in te vullen. De brieven voor ondernemers zijn wat strenger opgesteld omdat er een risicoselectie heeft plaatsgevonden.

Krijgt iedereen die een bepaalde aftrekpost in 2013 heeft opgevoerd zo’n brief?
Dit is afhankelijk van het onderwerp. Voor het onderwerp ‘monumentenpanden’ krijgt bijvoorbeeld een brief iedereen die de afgelopen 2 jaar deze aftrekpost heeft opgevoerd.

Bij ondernemers hebben zijn stevige selectiecriteria aangebracht. Het gaat hier om de onderwerpen Overige bedrijfskosten en Inkomsten uit overig werk (Resultaat overige werkzaamheden).

Over welke onderwerpen worden brieven verstuurd?
Particulieren kunnen een brief ontvangen over:

 • Belgisch pensioen
 • Duits pensioen
 • Kosten levensonderhoud kinderen
 • Monumentenpanden
 • Dieetkosten
 • Gezinshulp
 • Medicijnkosten
 • Buitenlands vermogen
 • Inkomsten uit overig werk

Voor ondernemers zijn dit de onderwerpen:

 • Inkomsten uit overig werk (Resultaat overige werkzaamheden)
 • Overige bedrijfskosten

Heeft u geen brief ontvangen, en wilt u een specifieke brief toch lezen? Dan kunt u als klant van de Vlieger Administraties deze opvragen. Wij kunnen u bijstaan voor belastingadvies en belastingaangiften. Vraag vrijblijvend een offerte op. Ondernemers bieden wij een gratis adviesgesprek aan!

Meer nieuws

Waarom is een boekhouder belangrijk

Waarom is een een boekhouder belangrijk?

Lees verder
Wanneer is het verstandig zelf de boekhouding te doen

Wanneer is het verstandig zelf de boekhouding te doen?

Lees verder
Online boekhouden

Zeven voordelen van online boekhouden

Lees verder
Auto zakelijk of prive

Koop je jouw auto zakelijk of privé?

Lees verder
Aftrekposten

Welke aftrekposten heeft een zzp’er?

Lees verder

Ervaringen


"Ik heb zelf weinig verstand van administratie en boekhouding. De Vlieger Administraties heeft me helder uitgelegd wat ze hebben gedaan en me snel en professioneel geholpen."

Michael de Groot Freelance Webdesigner

"De Vlieger Administraties heeft orde in mijn boekhoudchaos geschapen. Ze hebben mij goed op de hoogte gehouden en secuur werk geleverd."

Roy de Groot Kunstenaar

Gratis adviesgesprek

Door onze doeltreffende werkwijze en ervaring zijn wij in staat om de kosten voor u laag te houden. Neem contact met ons op voor een gratis advies gesprek.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.