Administratieve lasten in het MKB

De overheid streeft al enige tijd naar de vermindering van de administratieve lasten voor bedrijven in het MKB. Echter blijken ondernemers hier in de praktijk nog weinig van te merken. Ruim 70% van de ondernemers in het MKB zegt nog niet of nauwelijks de effecten van de overheidsmaatregelen met betrekking tot de administratieve druk waar te nemen. Een klein percentage van 10% zegt wel duidelijk een verminderde administratieve lastendruk te bespeuren.

Verplichtingen en regels

Ondernemers in het MKB geven in 85% van de gevallen aan dat de verplichtingen en regels nog altijd niet eenvoudiger zijn geworden n Nederland. Daarbij zegt het grootste gedeelte ook niet te merken minder tijd te hoeven steken in het voeren van de administratie. De meest ergerlijke zaken vinden MKB- ondernemers het naleven van de opgelegde informatieverplichtingen en het verrichtten van belastingaangiften.

Voorkom ergernissen

Ook de toekomstige kijk van ondernemers kan niet als positief bestempeld worden. Meer dan 30% van de ondernemers in het MKB geeft aan geen daling te verwachten in de administratieve lasten voor de komende jaren. Het is daarom nog altijd verstandig om de administratie van uw bedrijf door een deskundig administratiekantoor uit te laten voeren, zodat u nu en in de toekomst ergernissen kunt voorkomen.

Meer nieuws

Waarom is een boekhouder belangrijk

Waarom is een een boekhouder belangrijk?

Lees verder
Wanneer is het verstandig zelf de boekhouding te doen

Wanneer is het verstandig zelf de boekhouding te doen?

Lees verder
Online boekhouden

Zeven voordelen van online boekhouden

Lees verder
Auto zakelijk of prive

Koop je jouw auto zakelijk of privé?

Lees verder
Aftrekposten

Welke aftrekposten heeft een zzp’er?

Lees verder

Ervaringen


"Ik heb zelf weinig verstand van administratie en boekhouding. De Vlieger Administraties heeft me helder uitgelegd wat ze hebben gedaan en me snel en professioneel geholpen."

Michael de Groot Freelance Webdesigner

"De Vlieger Administraties heeft orde in mijn boekhoudchaos geschapen. Ze hebben mij goed op de hoogte gehouden en secuur werk geleverd."

Roy de Groot Kunstenaar

Gratis adviesgesprek

Door onze doeltreffende werkwijze en ervaring zijn wij in staat om de kosten voor u laag te houden. Neem contact met ons op voor een gratis advies gesprek.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.