Vereenvoudigde regeling facturen per 01-01-2013

 

Per 1 januari 2013 veranderen de  factureringsregels. Er zijn extra eisen gesteld aan het opstellen van vermeldingen op de factuur. Dit geldt niet alleen voor Nederland, maar voor heel Europa.

Daarnaast komt er een vereenvoudigde regeling omtrent het opstellen van facturen naar uw klanten. Er mogen vereenvoudigde facturen gestuurd worden voor factuurbedragen kleiner dan € 100,- (inclusief btw). Het voordeel hiervan dat u er minder gegevens op uw factuur hoeft te zetten.

Dit zijn de minimale vereisten:

  • Factuurdatum
  • NAW-gegevens leverancier
  • Aard geleverde goederen of verrichte diensten
  • Het te betalen btw-bedrag, óf de gegevens waarmee dat bedrag kan worden berekend.
  • Een verwijzing indien het gaat om een correctie van een eerdere nota

TIP: groot voordeel is dat je als ondernemer de btw gefactureerd op een vereenvoudigde factuur deze mag aftrekken in de btw aangifte. Hierdoor wordt het vanaf 1 januari 2013 dus ook mogelijk om de btw op een kassabon (onder € 100) af te trekken bij de btw aangifte. Er hoeft dus voor deze kleine bedragen geen aparte btw factuur meer gevraagd te worden.

Let op!
Op het uitreiken van een onjuiste factuur staat per 1 januari 2013 een boete van maximaal € 4.920,-.

Wij hebben een online factuurprogramma die wij voor u eenvoudig kunnen inrichten zodat uw facturen voldoen aan alle fiscale eisen. Mocht u interesse hebben, neemt u vrijblijvend contact met ons op.

Previous
Next

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *