Meer geld op je rekening?

Bedrijven en ondernemers besteden veel te weinig tijd aan debiteurenbeheer. Natuurlijk is dat ook wel iets wat er vaak bij inschiet maar goed ingericht debiteurenbeheer verbetert niet alleen het saldo op je bankrekening maar ook de winstgevendheid van je onderneming.

Meer geld op de bank

Eigenlijk is het zeer eenvoudig. Op het moment dat je de gemiddelde betalingstermijn verlaagt van bijvoorbeeld 3 naar 2 maanden, dan neemt je banksaldo toe met eenmaal de maandomzet. Dat kan dus een flink bedrag zijn. Als je dat geld moet lenen, betaal je rente en dat is zonde van het geld. Als je dat geld had kunnen investeren, had je misschien nog meer omzet gehaald. Kortom met meer geld op de bank verhoog je ook de winstgevendheid van je bedrijf. Meer aandacht voor debiteurenbeheer, verdient zich van zelf terug.

Meer aandacht voor debiteurenbeheer

De basis van een goed debiteurenbeheer begint bij een goede en toegankelijke administratie. Met de meeste online boekhoudprogramma’s is het tegenwoordig vrij eenvoudig verlopen facturen te achterhalen, te herinneren en eventueel te bellen.  Door dit contact ook strak in te richten en niet te veronachtzamen, voorkom je ook nog eens dat je facturen moet afschrijven wegens wanbetaling. Voorkomen is beter dan genezen. Met een goede debiteurenadministratie en goede procedure ben je al een heel eind op weg.

Hulp nodig bij debiteurenbeheer?

Op deze pagina kan je lezen wat wij op het vlak van debiteurenbeheer en andere diensten voor jou kunnen betekenen. U kan natuurlijk ook gewoon even bellen naar 085 273 59 74. Wij zijn u graag van dienst.

 

Meer nieuws

Waarom is een boekhouder belangrijk

Waarom is een een boekhouder belangrijk?

Lees verder
Wanneer is het verstandig zelf de boekhouding te doen

Wanneer is het verstandig zelf de boekhouding te doen?

Lees verder
Online boekhouden

Zeven voordelen van online boekhouden

Lees verder
Auto zakelijk of prive

Koop je jouw auto zakelijk of privé?

Lees verder
Aftrekposten

Welke aftrekposten heeft een zzp’er?

Lees verder

Ervaringen


"Ik heb zelf weinig verstand van administratie en boekhouding. De Vlieger Administraties heeft me helder uitgelegd wat ze hebben gedaan en me snel en professioneel geholpen."

Michael de Groot Freelance Webdesigner

"De Vlieger Administraties heeft orde in mijn boekhoudchaos geschapen. Ze hebben mij goed op de hoogte gehouden en secuur werk geleverd."

Roy de Groot Kunstenaar

Gratis adviesgesprek

Door onze doeltreffende werkwijze en ervaring zijn wij in staat om de kosten voor u laag te houden. Neem contact met ons op voor een gratis advies gesprek.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.