Einde btw verlaging

 De tijdelijke btw-verlaging voor de bouwbranche eindigt op 1 juli 2015.onderhoud huis

Vanaf 1 maart 2013 heeft de staatssecretaris tijd verlaagd voor renovatie en herstel van woningen ouder dan twee jaar. Hieronder viel ook het aanleggen en onderhouden       van tuinen. Deze maatregel was bedoeld om mensen een prikkel te geven om te investeringen in huis en tuin.

Nu het einde van de regeling nadert, is het belangrijk dat u hier nu al bij het offreren en factureren rekening mee houdt. Wij hebben hieronder de situaties beschreven.

 

U kunt te maken krijgen met verschillende situaties:

• Wordt een dienst, volgens planning, voor 1 juli 2015 afgerond? Dan kunt u voor de arbeidskosten nog 6% btw berekenen. Let er wel op dat bij een aanneemdienst de oplevering en ook de aanvaarding heeft plaatsgevonden voor 1 juli 2015.

• Start een dienst vóór 1 juli 2015 maar zijn de werkzaamheden pas na 30 juni 2015 afgerond? Dan geldt het verlaagde btw-tarief op de arbeidskosten niet meer, maar geldt het tarief van 21% voor de gehele dienst . Als een dienst bijvoorbeeld op 1 juni 2015 begint en 31 juli 2015 is afgerond, moet u op de factuur voor de volledige dienst 21% btw in rekening brengen.

• Treedt er vertraging op bij een opdracht die volgens offerte en planning voor 1 juli klaar had moeten zijn? Als de datum van 1 juli 2015 dan wordt overschreden dient u ook over de arbeidskosten op uw factuur 21% btw in rekening te brengen, ook al hebt u in uw offerte 6% berekend aan uw klant.

• Doet een klant vóór 1 juli 2015 vooruitbetalingen voor renovatie- en herstelwerkzaamheden die op of na deze datum worden afgerond? Dan geldt ook het btw-tarief van 21%.

• Reikt u in de periode tot en met 30 juni 2015 deelfacturen uit? Maar rondt u de dienst pas af ná deze periode? Dan berekent u over deze deelfacturen 21% btw.
Voor een aantal werkzaamheden kunt u overigens ook na 30 juni 2015 het 6%-tarief blijven toepassen. Bij woningen ouder dan 2 jaar blijft voor schilderen, stukadoren, behangen en het energiezuiniger maken door isolatie het btw-tarief van 6% ook na 30 juni 2015 gelden.

Voor vragen, neem contact met ons op.

Meer nieuws

Waarom is een boekhouder belangrijk

Waarom is een een boekhouder belangrijk?

Lees verder
Wanneer is het verstandig zelf de boekhouding te doen

Wanneer is het verstandig zelf de boekhouding te doen?

Lees verder
Online boekhouden

Zeven voordelen van online boekhouden

Lees verder
Auto zakelijk of prive

Koop je jouw auto zakelijk of privé?

Lees verder
Aftrekposten

Welke aftrekposten heeft een zzp’er?

Lees verder

Ervaringen


"Ik heb zelf weinig verstand van administratie en boekhouding. De Vlieger Administraties heeft me helder uitgelegd wat ze hebben gedaan en me snel en professioneel geholpen."

Michael de Groot Freelance Webdesigner

"De Vlieger Administraties heeft orde in mijn boekhoudchaos geschapen. Ze hebben mij goed op de hoogte gehouden en secuur werk geleverd."

Roy de Groot Kunstenaar

Gratis adviesgesprek

Door onze doeltreffende werkwijze en ervaring zijn wij in staat om de kosten voor u laag te houden. Neem contact met ons op voor een gratis advies gesprek.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.